66,7 miliona za novi vrtić u Šimanovcima

Opštini Pećinci je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio ugovor vredan 66.727.378 dinara namenjenih prvoj fazi izgradnje nove zgrade Predškolske ustanove „Vlada Obradović Kameni‟ u Šimanovcima. U zgradi Pokrajinske vlade predstavnicima 41 lokalne samouprave iz AP Vojvodine uručeno je ukupno 56 ugovora ukupne vrednosti 4,1 milijardu dinara, namenjenih realizaciji projekata iz oblasti vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, saobraćajne infrastrukture, energetske efikasnosti, kulture, predškolskog i osnovnog obrazovanja i vaspitanja i u oblasti razvoja sporta.

Predsednik Mirović je tom prilikom rekao da je u Vojvodini pokrenut novi veliki investicioni ciklus.

-Nastavljamo i u 2019. godini realizaciju najvažnijih infrastrukturnih projekata. Radićemo na uređenju saobraćajnica u Novom Sadu, počinjemo sa radovima na izgradnji lokalnog puta Stapar-Sivac, završavamo rekonstrukciju puta Opovo-Debeljača, a realizovaćemo i brojne projekte u oblasti sportske infrastrukture, među kojima je izgradnja nove sportske hale u Despotovu i školske sale u Beloj Crkvi. Ove godine počeće i izgradnja prečistača otpadnih voda u Bačkoj Topoli, Malom Iđošu, Srbobranu i Temerinu, vrednih više od milijardu dinara – rekao je predsednik Mirović i naveo da su među najznačajnijim projektima rekonstrukcija postrojenja za prečišćavanje pijaće vode u opštini Odžaci, početak radova na izgradnji nove industrijske zone u Crepaji, privođenje nameni objekta mosta u Adi, kao i početak izgradnje vrtića u Šimanovcima.

Ugovor je u ime pećinačke lokalne samouprave primio predsednik opštine Pećinci mr Željko Trbović.

-Reč je o izuzetno značajnom projektu za našu opštinu, jer ubrzanim razvojem industrijske zone u Šimanovcima i sve većim brojem zaposlenih roditelja, iz godine u godinu raste i potreba za većim kapacitetom Predškolske ustanove u Šimanovcima, na koju postojeći prostor, smešten u potkrovlju šimanovačke osnovne škole nikako nije mogao da odgovori. Zbog toga je bilo neophodno da se sagradi novi moderan objekat, ali to je kapitalna investicija za koju pećinačka lokalna samouprava, opterećena nasleđenim dugovanjima iz prethodnog perioda, nije bila u stanju da sama obezbedi sredstva. Stoga nam je izuzetno dragocena podrška Pokrajinske vlade, koja je još jednom pokazala da ima sluha za potrebe građana pećinačke opštine. Opština Pećinci je već pripremila projektno-tehničku dokumentaciju, u narednih nekoliko dana biće raspisana javna nabavka i ja očekujem da radovi na izgradnji novog objekta počnu za nešto više od mesec dana – izjavio je danas predsednik Trbović.

PODELI:

Nema komentara

Dodaj svoj