Pećinci i Deč dobili nove ležeće policajce

Juče su završeni radovi na postavljanju prepreka za usporavanje saobraćaja (ležeći policajac) sa pratećom signalizacijom u Pećincima i Deču. Kako nam je rekao Milan Stepanović zamenik direktora JKP „Putevi opštine Pećinci“, dva ležeća policajca postavljena su u ulici Jove Neguševića na raskrsnici sa obilaznicom – jedan iz pravca Sibača, a drugi iz pravca Pećinaca u neposrednoj blizini raskrsnice, dok je jedan ležeći postavljen u Deču u ulici Braće Nešković kod škole.

-Analizom bezbednosti saobraćaja na teritoriji opštini Pećinci raskrsnica sa obilaznicom u ulici Jove Neguševića u Pećincima je prepoznata kao crna tačka u saobraćaju, gde je najčešće dolazilo do lakših saobraćajnih udesa, stoga smo odlučili da prvo postavimo dve prepreke za usporavanje saobraćaja na tom mestu. Naš cilj je bezbednost svih učesnika u saobraćaju, a tu su deca na prvom mestu, kao najugroženija kategorija učesnika, te smo odlučili da drugog ležećeg policajca postavimo u zoni škole u Deču, u ulici Braće Nešković. Naravno, nećemo stati dok ne obezbedimo sve zone škola u našoj opštini, tako da je u planu, upravo zbog velike frekvencije dece i saobraćaja, da se postave ležeći policajci i u Donjem Tovarniku, na centru kod škole i ispred Sportske hale gde se održavaju brojne sportske manifestacija, kao i u Prhovu ispred vrtića i škole – rekao je Stepanović.

Opština Pećinci je za izvođenje ovih radova dobila podsticajna sredstva po konkursu Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj na osnovu ugovora o dodeli sredstava za postavljanje tehničkih sredstava za usporavanje saobraćaja u dva naselja. Ukupna vrednost radova iznosi 342.540 hiljada dinara, od čega je 274.032,00 dinara obezbedio Pokrajinski sekretarijat, a Opština Pećinci 68.500,00 dinara.

PODELI:

Nema komentara

Dodaj svoj