POSETITE MITROVAČKI TRG MLADIH POLJOPRIVREDNIKA

U organizaciji Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica, od 8.juna do 1. septembra, na Trgu Vojvođanskih brigada u Sremskoj MItrovici, biće postavljen “Trg mladih poljoprivrednika“.

Cilj ove takozvane “pijace mladih poljoprivrednika” jeste podrška novim generacijama mladih poljoprivrednih proizvođača u plasmanu proizvoda.

-Ove i prethodne godine, i Ministarstvo poljoprivrede, i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, imali su odlične mere podrške mladim poljoprivrednicima, do 40 godina starosti. Podrška je bila u dodeli avansnih, bespovratnih sredstava za otpočinjanje i unapređenje postojeće poljoprivredne proizvodnje. Odlučili smo se da se nadovežemo na ove mere, i mladim poljoprivrednicima i ženama koje se bave poljoprivredom, na teritoriji Sremske Mitrovice, pružimo podršku u plasmanu poljoprivrednih proizvoda. Obezbedili smo prodajne tezge, na period nešto kraći od tri meseca, u gradskom jezgru Sremske Mitrovice. Pet mladih poljoprivrednika i jedna poljoprivrednica, moći će da prodaju isključivo proizvode za čiju su proizvodnju registrovani. Prihvatljivi sektori su voćarstvo, povrtarstvo i pčelarstvo, tako da će se na tezgama naći sveže jabuke, maline, tikvice, paradajz i paprika, domaći sokovi i likeri, med i ostali pčelarski proizvodi. Kako tokom sezone budu stizale nove povrtarske i voćarske kulture, tako će se i tezge na “Trgu mladih poljoprivrednika” dopunjavati novim proizvodima – rekao jePetar Samardžić, direktor Agencije za ruralni razvoj.

PODELI:

Nema komentara

Dodaj svoj